onsdag 9. november 2011

LP-modellen

For tiden driver jeg og oppdaterer meg på LP-modellen, der LP som dere sikkert vet er en forkortelse for Læringsmiljø og Pedagogisk analyse. Jeg følger en blogg på dette. Der dukket det opp et innlegg om bruk av Facebook og andre sosiale medier i skoletimer, og hva læreren som ikke var helt bekvem med dette kunne gjøre med det. Interessant! Bloggen finner du her

4 kommentarer:

 1. Fint at du deler slik informasjon med oss, Ann Oline. Legger dette ut på oppslagssida vår.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Takk for tipset! Ser at en av lærerne hadde god erfaring med at jo større krav han stilte til elevene jo mindre tid hadde de til å bruke PC´en til ikke-faglige gjøremål. I og for seg ikke et sensasjonelt utsagn, men likevel fint som en presisering. Jo større faglig trygghet i bruk av digitale verktøy i undervisningen, jo mindre tid går bort til venting og usikkerhet hos elevene. Noe også tiltakene de kom med også viste. Veldig ok med en slik side som viser i sin enkelthet hva som kan gjøres for å bede undervisningen.

  SvarSlett
 3. Vi er enige i at noe må gjøres, men hva og hvordan?
  Supert med dine "sidesprang", Ann Oline. Det er ikke første gang du har lest noe litt på siden som utfyller og gjør ting litt mer håndgripelig.
  Vi har forøvrig nettopp startet arbeidet med innføring av LP-modellen. Spennende, og tankevekkende fordi vi i den forbindelse ble bedt om å gjennomføre en digital kartlegging av elever og lærere. Elevene gledet seg over å få bruke datamaskinene for å svare på spørsmålene. Mange av lærerne signaliserte at de ser på det som merarbeid å svare digitalt (, men også i det hele tatt å svare). Kanskje er de utenfor sin digitale komfort-sone?

  SvarSlett
 4. Kjempefint at du bringer dette inn for oss. På skolelederkonferansen sist uke ble vi fortalt at elevene (mis)bruker sosiale medier mer når læreren ikke er trygg på de digitale mediene. Motsatt gir lærere med høy kompetanse på området mindre bruk. Og som bloggen sier; Gi elevene nok å gjøre, da får de ikke tid til facebook og andre mer eller mindre interessante sider på nettet.

  SvarSlett